Τμήμα Στατιστικής, Μηχανοργάνωσης
& Πληροφορικής

Search
Close this search box.

Πώς μπορώ να διαχειριστώ το παλιό e-mail (@uom.gr);

Η υπηρεσία WebMail επιτρέπει την απομακρυσμένη διαχείριση της θυρίδας του παλιού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της μορφής διεύθυνση@uom.gr του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού.
Η υπηρεσία αυτή δεν παρέχεται σε φοιτητές.

Στη διεύθυνση http://www.uom.gr/webmail πληκτρολογείτε τη διεύθυνση email της μορφής username@uom.gr και τον κωδικό πρόσβασης, που σας δόθηκε στο δελτίο.

ΑΛΛΑΓΗ ΚΩΔΙΚΟY ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Προκειμένου να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης της δικής σας προτίμησης, επιλέγετε Password & Security από το Κεντρικό Μενού ή από τον σχετικό σύνδεσμο που φαίνεται στη μέση της σελίδας.

Στη σελίδα που θα εμφανιστεί, συμπληρώνετε δύο φορές το νέο κωδικό πρόσβασης και αποθηκεύετε την αλλαγή.

ΑΝΑΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ

Για τους χρήστες που χρησιμοποιούν τον ακαδημαϊκό λογαριασμό του Gmail (της μορφής username@uom.edu.gr), θα χρειαστεί να ενεργοποιήσουν εκ νέου την ανακατεύθυνση των μηνυμάτων από το uom.gr στο uom.edu.gr, επιλέγοντας από το αρχικό μενού Εργαλεία Προώθησης(Forwarders) ή τον σχετικό σύνδεσμο στη μέση της σελίδας.

Επιλέγετε Προσθήκη εργαλείου προώθησης

Και συμπληρώνετε τη διεύθυνση email όπου θα ανακατευθύνονται από εδώ και στο εξής τα μηνύματά σας.

Στο νέο περιβάλλον τα email θα παραμένουν και στο λογαριασμό uom.gr. Δεν υπάρχει, προς το παρόν, η επιλογή να μη διατηρούνται και στο νέο περιβάλλον αλληλογραφίας. Ο νέος λογαριασμός είναι μεγάλης χωρητικότητας (1 GB), ωστόσο φροντίστε σε τακτά χρονικά διαστήματα να διαγράφετε τα μηνύματα που παραμένουν.

Αφού συνδεθείτε, επιλέγετε ως webmail client(πρόγραμμα αλληλογραφίας) τον roundcube (κάνοντας κλικ στην εικόνα πάνω αριστερά) και εμφανίζεται το νέο περιβάλλον από όπου θα μπορείτε να διαχειρίζεστε την εισερχόμενη και εξερχόμενη αλληλογραφίας σας.

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ EMAIL ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ MICROSOFT OUTLOOK (και οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας)

Για όσους χρήστες επιθυμούν να ρυθμίσουν τοπικά σε κάποιο πρόγραμμα αλληλογραφίας το λογαριασμό τους ακολουθούν οι παρακάτω αλλαγές που θα πρέπει να εφαρμοστούν:

Οι παραπάνω ρυθμίσεις εφαρμόζονται ενδεικτικά στο Microsoft Outlook 2007.

Από την επιλογή του Μενού: Εργαλεία -> Λογαριασμοί επιλέγουμε Αλλαγή λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εφαρμόζουμε τις ρυθμίσεις: